9 juli 2017; warme, volle crossdag vol spektakel. Geen ongelukken.

De berichten waren vooraf gunstig. Op de dag bleek dat de werkelijkheid nog mooier was. Het was warm, windstil en er waren weer veel coureurs in de 6 klassen.
Om 11.40 uur werd er begonnen om 18.07 uur waren we klaar. Bijna 6,5 uur cross spektakel aan de Breelandseweg.

24 manches en 6 finales moesten er deze dag gereden worden. Dus was het zaak dat het vlotjes moest verlopen. En dat deed het ook. Het ingespeelde ACON Autocross team had haar zaakjes weer prima voor elkaar. Natuurlijk wist iedereen wat hij moest doen en dat werd prima uitgevoerd.

We hadden deze middag 2 gastklassen, de Verstevigde Klasse en de V-Buggy’s. Beiden kwamen met ongeveer 20 rijders aan de start. Ze deden het prima en vermaakten het publiek. De V-Buggy’s, met daarin kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar maakten er een feestje van. Snoeihard werd er gereden, fanatiek en met veel overgave. Ze schuwde de strijd niet en er waren zelfs een paar echte ongelukjes te zien. Een heuse salto was er in de finale te zien. Gelukkig zonder letsel. De buggy werd snel weer op zijn wielen gezet en hup weer aan de gang.

In de andere klassen ging het ook lekker fanatiek en waren er vele mooie manches te zien. Leuk hoor, iedereen genoot. Even voor 5 uur werd er begonnen met de finales. Alle 6 de klassen streden met veel passie. De Rodeo en de Stockcar klasse mochten weer 25 ronden rijden. Tot in de laatste ronden werd er van positie gewisseld.

De twee missen reikten direct na afloop van de finales de bloemen op het middenterrein uit. Nog even een rondje met de startwagen langs het publiek om daar nog even applaus in ontvangst te nemen. Dat ging prima. De uitgenodigde kinderen kregen allemaal een prijs, beschikbaar gesteld door Dekker Gebak uit Alkmaar, Led Support uit Schagen en de ACON Autocross. Sponsoren bedankt daarvoor.

Er zijn weer enorm veel foto’s gemaakt en die zullen ongetwijfeld weer snel hun weg gaan vinden. Ze zullen weer “gegeten” worden.
De cross dag duurt uren, het bekijken van de foto’s misschien nog wel meer.

Nog iets minder dan 5 weken, dan hebben we het OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP STOCKCAR F1.
13 Augustus 2017 gaan we die rijden. We hebben er nu al zin in.
Hou de datum vrij.

Bedankt allemaal maar weer voor jullie bezoek en inzet

Tot 13 augustus a.s.
Namens het bestuur
Hans Kruijer – secretaris.Nieuwsbrief

Houd jij ook niet van spam? Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang aankondigingen over komende crossen, nieuws, eventuele aflastingen en maak af en toe kans op prijzen!