Hein-Durk Vellema houdt Joyce Boots nipt achter zich bij het Open Nederlands Kampioenschap Rodeo 2017

Toen om kwart over 6 de laatste vlag van starter Jan Kleef omlaag ging, gingen de handen van de nieuwe Nederlands Kampioen Rodeo 2017 triomfantelijk omhoog. Het was een loeispannende finale geworden waarbij werd gestart met bijna 40 coureurs en de finish werd gehaald door ongeveer de helft. Hein Durk Vellema was Joyce Boots maar nipt de baas. Zij werd weer op de huid gezeten door de kampioen van 2015 Jesse de Graaf. De kampioen van 2016, Rick de Graaff, moest helaas constateren dat de auto stuk was en startte niet in de finale. Daar had hij flink de pest over in.

Gefeliciteerd Hein Durk Vellema met het behalen van het OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP RODEO 2017 !

Het was een prima cross dag, de 14e mei. Toch was het niet echt druk op ons mooie circuit. Oorzaak was dat het Moederdag was, dat Max Verstappen in de Formule 1 reed en dat de competitie voetbal werd beslist door de rivalen AJAX en Feyenoord. Veel, misschien wel teveel concurrentie ondanks dat het bestuur wederom had besloten om de Verstevigde Klasse als gastklasse deze dag uit te nodigen. Het programma was derhalve vol.

De races werden vlot afgewerkt want er gebeurde niet veel erge dingen. Wel gele vlaggen maar geen echt oponthoud. Alleen waren er storingen in het computer systeem. Dat was vervelend voor de jury en voor het publiek. Er werden hulptroepen opgetrommeld om te “schrijven” voor een goede uitslag. Maar dat valt niet mee als het cross peloton massaal op de finishvlag afstormt. Toch lukte het om goede uitslagen op papier te krijgen.

Het niet goed werken van de computers is ook vervelend voor het publiek, want soms staat er op het enorme led scherm een tussenstand die niet helemaal juist is, of onvolledig is. Dat zorgt soms voor verwarring. Het bestuur gaat aan dit probleem werken. Het zal hierbij ook de hulp in gaan roepen van de rijders, daar het ook regelmatig voorkomt dat de transponders niet goed opgeladen zijn. Dit kan ook een storing in het computer systeem tot gevolg hebben.

Toch waren er veel tevreden gezichten op deze 2e ACON Autocross wedstrijd. Alles was weer tiptop voor elkaar. We gaan ons nu opmaken voor een mooie 1e Pinksterdag. Dan rijden we alweer onze derde wedstrijd van het seizoen. Speciale uitnodiging is er voor deze dag uitgegaan naar de jeugdklassen F3 stockcar. Wij hopen ook in deze klasse op een grote deelname.

Groet, namens het bestuur
Hans Kruijer, secretaris.Nieuwsbrief

Houd jij ook niet van spam? Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang aankondigingen over komende crossen, nieuws, eventuele aflastingen en maak af en toe kans op prijzen!